Presentació de les noves trobades arqueològiques a Begues

 

Image

 

Benvolgudes famílies,

El proper diumenge 24, es farà la presentació de les noves troballes arqueològiques al jaciment de Can Sadurní. A les 11 h es farà una xerrada informativa a l’Escorxador, i posteriorment es podrà visitar la cova.

Image

 

Per veure més gran el mapa, clicar sobre la imatge

Durant la campanya d’excavacions d’aquest estiu, s’han trobat a la cova quatre esquelets d’una antiguitat de 6.400 anys. En concret, es tracta del cos d’un adult d’uns 50 anys, el d’un subadult, i el de dos infants.

La peculiaritat principal de la troballa és el mètode amb què van ser inhumats, ja que no van ser enterrats. Senzillament van ser dipositats a l’interior de la cova, seguint l’arc que forma la pared nord de la cavitat, i s’hi van dipositar sediments a sobre de forma natural, en forma de petits desprendiments. Aquest mètode d’inhumanació no s’havia trobat fins ara a la Península Ibèrica.

Aquestes condicions han permès que els cossos es mantiguessin conservats durant tot aquest temps, ja que dos dels quals s’han trobat en molt bon estat de conservació i pràcticament sencers.

Més informació aquí:

http://www.nationalgeographic.com.es/articulo/historia/actualidad/8798/descubren_cuatro_esqueletos_6400_anos_antiguedad_begues.html

Ben atentament.

AMPA CEIP Marta Mata
Viladecans, 22 de novembre de 2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s