CARTA OBERTA DE LA PRESIDENTA DE L’AMPA A TOTA LA COMUNITAT ESCOLAR

Imatge

Benvolguts pares, mares, mestres, alumnes….

De conformitat amb els acords presos a l’última Assemblea Ordinària de socis, la Presidenta de l’AMPA us adreça aquesta carta de recolzament a la comunitat de mestres de l’escola, per la tasca que estan duent a terme malgrat les retallades.

Val a dir, que des de principi de curs, hi ha hagut certa confusió amb els missatges que des de l’Escola ens han fet arribar respecte de les retallades. Aquest tema es va tractar a l’últim Consell Escolar, i cal destacar que els mestres van entendre que el missatge que havien volgut fer arribar als pares va ser un xic confós.

D’altra banda, i com ja sabeu, al Consell Escolar es va tractar el tema de les colònies de fi de cicle i el viatge de fi de curs dels alumnes de sisè. Des de l’AMPA, volem agrair sincerament l’esforç fet per la comunitat de mestres perquè els alumnes de sisè puguin tenir el seu viatge de fi de curs. Ja sabem que no s’ha aconseguit tot el que els pares volien, però no seríem justos si no valoréssim molt positivament la decisió del Claustre de Mestres, que va acordar fer aquest viatge dels alumnes de sisè, malgrat les dificultats logístiques.

Per tant, i com a Presidenta de l’AMPA, faig una crida a tota la comunitat educativa per poder crear ponts d’entesa i diàleg entre totes les parts. Els primers que han donat el pas han estat els mestres, i ara ens toca als pares donar el suport a l’Escola per defensar els drets dels nostres fills. Aquí no estem davant d’una confrontació d’interessos entre mestres i pares. Estem davant d’un atac directe als drets dels nostres fills, que estan retallats, i nosaltres, els pares, mares i mestres, hauríem de fer front comú.

Vull demanar a tota la comunitat educativa, que qualsevol iniciativa que es vulgui dur a terme, sigui consensuada per tots els agents intervinents de la mateixa, per evitar més escissions i aconseguir anar tots a una pel bé dels nostres fills.

No ens equivoquem; hi haurà més retallades, segur, i són els mestres els primers que ho perceben. No estem parlant dels seus sous, no, estem parlant de les retallades a les substitucions, de les retallades a les hores lectives, de les retallades en recursos… i ja sé que hi ha moltes famílies que ho estan patint en primera persona, que no arriben a final de més, o inclús que no poden comprar menjar. La situació és molt complicada, però l’actitud passa per la unió i no per la confrontació.

Per acabar, vull recordar que l’Escola Catalana sempre ha destacat per la gran implicació de les famílies, tradicionalment ha estat així, i la prova la tenim quan els mestres demanen pares voluntaris per fer alguna activitat: sempre n’hi ha. Recuperem aquest esperit de col·laboració i germanor, que serà l’única manera de defensar els nostres fills, que no ho oblideu, són el nostre futur, com a comunitat, com a societat!.

Gràcies Mestres! Gràcies Pares!

La Presidenta de l’AMPA
Viladecans, a 11 de febrer de 2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s